МЕМБРАНИ

Дизајн, проектирање и изведба на мембрански конструкции

Конструкциите на со мембрани, позната и како затегнувачка архитектура или структури од ткаенина, е иновативен и визуелно впечатлив пристап кон архитектонскиот дизајн и конструкција. Тоа вклучува употреба на флексибилни мембрански материјали, како што се PVC или тефлонски обложени ткаенини, поддржани од структурна рамка, за да се создадат лесни и динамични структури.
Употребата на мембрани во затегнувачка конструкција овозможува создавање на криви, скулптурни форми кои не се лесно остварливи со традиционални градежни материјали. Овие структури можат да се протегаат на големи растојанија додека остануваат структурно стабилни, благодарение на вродената цврстина на истегнување на мембранските материјали и употребените соодветни системи за затегнување.

ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА

ПАВИЉОНИ

БАЗЕНИ

МАГАЦИНСКИ ХАЛИ

ЈАВНИ и КОМЕРЦИЈАЛНИ ОБЈЕКТИ

БИОГАС

АРХЕОЛОШКИ ОБЈЕКТИ

Сакате да разговараме за детали

Можноста да одржиме состанок или краток разговор ќе ни помогне подетално да ги утврдиме потребите и барањата и да дадеме соодветно решение и идеа. Затоа ве охрабруваме да не побарате и да се договориме.