Добредојдовте во Membraning, водечка архитектонска и градежна фирма за мембранските конструкции основана во 2013 година. Oд скромен тим од двајца инженери поединци прераснавме во динамична работна сила од повеќе професионалци поддржани од мрежа од над 20 надворешни соработници. Во Мембранинг започнуваме од идеја, планирање, проектирање, управување и се од финална имплементација на  градежни и архитектонски проекти. Со страст за извонредност и посветеност на испорака на иновативни решенија, ние се стремиме да ги трансформираме идеите во реалност.

За нас

Тимот на Мембранинг се состои од група инженери и архитекти кои, покрај образованието од областа на архитектурата и градежништвото во Македонија, имаат стекнато и меѓународно образование од областа на мембранските конструкции. Ова е прва фирма во Македонија што се занимава со проектирање и изведба на мембрански конструкции. Мембранинг, покрај мембранските конструкции, ги нуди целосно услугите за проектирање, изведба, надзор и ревизија на сите типови на конструкции.

Мембранинг со својот тим на инженери покрива повеќе сектори од градежништвото и архитектурата: мембрански конструкции, статика на конструкции од високоградба и нискоградба, архитектонски проекти, ентериери, фотонапонски централи, надзор на објекти и изведба на објекти.

Проектирање

 • идеен проект
 • основен проект
 • изведбен проект
 • проектантски надзор

Надзор и проект менаџмент

 • надзор на градба
 • контрола на квалитет на материјалите
 • квантитет на вградени количини
 • промени на проект во тек на градба
 • рокови на градба
 • динамични планови

Изведба

 • целосна изведба на мембранските конструкции
 • фотонапонски централи на земја
 • фотонапонски централи на покривни површини
 • изведба на ентериери

Ентериер

 • прелиминарен концепт
 • идеен проект
 • изведбен проект
 • реализација на внатрешно уредување

Tипови на објекти:

 • станбени
 • деловни
 • угостителски
 • комерцијални центри
 • едукативни центри и сл.

Услуги

Мембранинг, ги нуди целосно услугите за проектирање, изведба, надзор и ревизија на сите сектори од градежништвото, и тоа мембрански конструкции, фотонапонски централи, статика на конструкции од високоградба и нискоградба, архитектонтски проекти, ентериери, надзор на објекти, изведба на објекти.

Дизајн

Проектирање

Изведба

Овластувања

Нашиот тим​

Мултидсциплинираниот пристап на тимот на Мембранинг овозможува процес на работа од идеја до реализација во повеќе сектори и со тоа се следат најновите материјали и технологии и се усовршува знаењето на инженерите и архитектите за новите предизвици и проекти во иднина.
Alek
Александар Јовановски

M.Eng.Archineer
Дипл. Град. Инж.,
Проект менаџер

Andrea
Андреја Ѓурески

M.Eng.Archineer
Дипл. Град. Инж., Проект менаџер

Naum
Наум Петровски

М-р, Дипл. Град. Инж.

Ana
Ана Здравковска

Дипл. Инж. Арх.,
Проект менаџер

Hristina
Христина Давитковска

Дипл. Инж. Арх.

Сакате да разговараме за детали

Можноста да одржиме состанок или краток разговор ќе ни помогне подетално да ги утврдиме потребите и барањата и да дадеме соодветно решение и идеа. Затоа ве охрабруваме да не побарате.