Category Membrani

РЕСТОРАН ВИЛА КАСИЈАНА

Вила Касијана Тимот на Мембранинг – Македонија ја изработи мебранската конструкција на ресторанот во Вила Касијана и со архитектурата на двојната конусната форма успеа да обезбеди заштита од надворешни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е…

ПРИВАТНА КУЌА – МАТКА

Приватна Куќа – Матка Современата архитектура на Приватната куќа – Матка, сама по себе им зададе задача на тимот на Мембранинг да изработи решение за покривање на дворниот простор и базенот, кое целосно ќе биде вклопено во целокупниот дизајн на…

GLASS HALL, СТРУМИЦА

МЕМБРАНА, GLASS HALL, СТРУМИЦА Дизајн на тројна конусна мембранска конструкција со три носечки столба. Архитектурата на мембранската конструкција, како дел од мултифункционалниот комплекс, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само три столба се покрива површина од 912м2, со што…

Atva Residence Hotel

Atva Residence Hotel Тимот на Мембранинг го изработи првиот дизајн и изведба на тројна конусна мембранска конструкција во Република Македонија. Архитектурата на мембранската конструкција, како дел од мултифункционалниот комплекс “АTVA RESIDENCE HOTEL”, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само…

FISH РЕСТОРАНT

FISH РЕСТОРАН Рибниот ресторан “Fish” со својата аголна летна тераса нуди можност за играње со форма на повеќе типови натстрешници. После краткиот research во креирање на формата за мембранската конструкција, нашиот тим го дизајнираше ова решение на мембрана што наликува…

РЕСТОРАН ВРАЊСКА БАЊА

Ресторан, Врањска Бања Тимот на Artech,Србија и Мембранинг,Р.С.Македонија ја изработи мебранската конструкција на ресторанот во Врањска Бања, Р.Србија и со архитектурата на двојната конусната форма успеа да обезбеди заштита од надворешни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а…