Category Ugostitelstvo

РЕСТОРАН ВИЛА КАСИЈАНА

Вила Касијана Тимот на Мембранинг – Македонија ја изработи мебранската конструкција на ресторанот во Вила Касијана и со архитектурата на двојната конусната форма успеа да обезбеди заштита од надворешни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е…

GLASS HALL, СТРУМИЦА

МЕМБРАНА, GLASS HALL, СТРУМИЦА Дизајн на тројна конусна мембранска конструкција со три носечки столба. Архитектурата на мембранската конструкција, како дел од мултифункционалниот комплекс, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само три столба се покрива површина од 912м2, со што…

Atva Residence Hotel

Atva Residence Hotel Тимот на Мембранинг го изработи првиот дизајн и изведба на тројна конусна мембранска конструкција во Република Македонија. Архитектурата на мембранската конструкција, како дел од мултифункционалниот комплекс “АTVA RESIDENCE HOTEL”, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само…

РЕСТОРАН ВРАЊСКА БАЊА

Ресторан, Врањска Бања Тимот на Artech,Србија и Мембранинг,Р.С.Македонија ја изработи мебранската конструкција на ресторанот во Врањска Бања, Р.Србија и со архитектурата на двојната конусната форма успеа да обезбеди заштита од надворешни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а…

РЕСТОРАН GOLDEN КИЧЕВО

РЕСТОРАН GOLDEN КИЧЕВО Тимот на Мембранинг го изработи уникатниот дизајн и изведба на двојна конусна мембранска конструкција на кров. Архитектурата на мембранската конструкција, e конципирана како лесна мембранска кровна конструкција со два столба. Мембраната ја покрива кровната површина од 500м2,…

GLAMOUR GARDEN / ГЛАМУР ГАРДЕН

Glamour Garden / Гламур Гарден Архитектурата на мембранската конструкција, за  ресторанот “Glamour Garden” како дел од комплексот на ресторанот “Glamour”, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само еден столб кој покрива површина од 181м2. Главниот предизвик во проектирањето на…

РЕСОТОРАН АМАЗОНА

Ресторан Амазона Новата архитектура на мембранската конструкција со симетрично конусна форма е целосно вклопена во зелениот партер на комплексот на Хотелот Амазона во Приштина.Основата е кружна површина, која целосно е покриена со мембранската конструкција и во исто време е одделена…

МЕМБРАНА СТАКЛЕНА ЗГРАДА БИТОЛА

Мембрана Стаклена зграда Постоечката мембранска к-ја на локацијата на платото на Стаклената зграда во Битола беше монтирана во 90те години и истата претставуваше павиљонско решение со 4 конуси со ободна кабловска конструкција со високи и ниски точки. Проектирањето на новопроектирана…

РЕСТОРАН ЛАТАНА СКОПЈЕ

РЕСТОРАН ЛАТАНА СКОПЈЕ Тимот на Мембранинг ја изработи мебранската конструкција на комплексот на ресторанот “Латана”, Скопје.  Архитектурата на комплексот на ресторанот “Латана” е конципирана во исто време независно да се случуваат мали и големи настани во двете мембрански конструкции. Конструкцијата…

Ресторан Гламур

Ресторан Гламур КРАТОК ОПИС НА ПРОЕКТОТ Мембранската конструкција со својата форма спаѓа во единечни конусни форми. Со архитектурата на конусната форма се обезбедува заштита од надворечни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е и природна вентилација…