Atva Residence Hotel
751
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-751,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Atva Residence Hotel

Краток опис на проектот

 

Тимот на Мембранинг го изработи уникатниот дизајн и ја изведе првата тројна конусна мембранска конструкција со три носечки столба во Македонија.

Архитектурата на мембранската конструкција, за ресторанот на мултифункционалниот комплекс “Atva Residence Hotel”, e конципирана како лесна мембранска конструкција со само три столба се покрива површина од 864 м2, со што се добива максимална искористеност и функционалност на просторот.
Конструкцијата на тројната конусна мембранска конструкција се состои од три централни столбови кои претставуваат просторни челични решетки и периферна ободна челична носечка греда која е фиксирана за армиранобетонската рамова конструкција. Централните столбови се урамнотежени со челични кабли-затеги помеѓу самите столбови и на сите краеви на мембранската конструкција.
Тимот на Мембранинг со проектирањето и изведбата на мембранската конструкција на ресторанот “Atva Residence Hotel” ja изведи првата тројна конусна мембранска конструкција во Македонија од 864 м2, со што уште еднаш ги потврди можностите на мембранските конструкции како дел од современата архитектура во светот.

 

Локација: Кичево, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 500 луѓе
Година на изведба: 2018 година

Покриена површина (м2): 864m2
Должина (м): 30.00м
Ширина (м): 28.80м
Максимална висина(м): 16.00м
Тип на основна форма: Тројна Конусна форма (Three conical form)

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти