РЕСТОРАН КАЈ ПЕРО

slide 1
Image Slide 2
Image Slide 1
Image Slide 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Идејното решение на мембранската конструкција за ресторанот “Кај Перо” се базира на покривањето на малата површина од 48м2 и постигнувањето на целосна функционалност во внатрешниот дел на летната тераса.
Конструкцијата е базирана на еден централен столб и странични крути столбови кои ја оформуваат конусната форма на покривната мембрана.
Предизвикот за тимот на Мембранинг беше уште поголем да се изработи “mini conical” мембрана и во исто време да ги задоволи функционалните и естетските барања на инвеститорот.