Ресторан Јафа
257
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-257,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Јафа

Краток опис на проектот

 

Мембранската конструкција со својата форма спаѓа во единечни конусни форми. Со архитектурата на конусната форма се обезбедува заштита од надворечни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е и природна вентилација со покривната капа што значи дека целосно е обезбедена функцијата на објектот за експлоатацијата.
Просторниот конструктивен модел се состои од централен решеткаст челичен столб, на три страни со периферни крути столбови урамнотежени со рамнински челични решетки по надворешната контура на мембранската конструкција и на една страна фиксирана за бетонската конструкција од тврдиот објект. Темелната конструкција се состои од темели самци за централните столбови и лентовиден темел за периферните столбови.
Тимот на Мембранинг со целосниот проект за кровната мембранска конструкција за ресторанот “Јафа” во општина Бутел уште еднаш ги потенцираше можностите на овој тип на конструкции.

Локација: Гостивар, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 300-350 луѓе
Година на изведба: 2016 година

Покриена површина (м2): 600м2
Должина (м): 26м
Ширина (м): 23м
Максимална висина(м): 14,80м
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 1 конус

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти