Ресторан Европа Гарден
256
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-256,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Европа Гарден

Краток опис на проектот

 
Тимот на Мембранинг, ја изработи мебранската конструкција на ресторанот “Eвропа Гарден” во Гостивар и со архитектурата на двојната конусната форма успеа да обезбеди заштита од надворешни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е и природна вентилација со покривната капа што значи дека целосно е обезбедена функцијата на објектот за експлоатацијата.

Конструкцијата на просторниот модел се состои од два централни столбови, просторни челични решетки врз кои е прицврстена мембраната и истата е истотака фиксирана по контурите на ресторанот, за просторните челични решетки кои се ослонуваат на бетонските периферни столбови. Темелната конструкција се состои од централни темели самци и ободен лентовиден темел.

Тимот на Мембранинг со целосниот проект за кровната мембранска конструкција за ресторанот Европа Гарден во Гостивар, уште еднаш ги презентираше можностите на мембранските конструкции.

 

Локација: Гостивар, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 300-350 луѓе
Година на изведба: 2016 година

Покриена површина (м2): 600м2
Должина (м): 28м
Ширина (м): 23м
Максимална висина(м): 14м
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 2 конуси

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти