Ресторан Амазона
254
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-254,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Амазона

Краток опис на проектот

Новата архитектура на мембранската конструкција со симетрично конусна форма е целосно вклопена во зелениот партер на комплексот на Хотелот Амазона во Приштина.
Основата е кружна површина, која целосно е покриена со мембранската конструкција и во исто време е одделена од тврдиот објект.

Конструкцијата на просторниот модел се состои од два централни столбови, просторни челични решетки кои заедно со периферните челични столбови, урамнотежени со челичните кабли-затеги, ја оформуваат конусната форма на мембранската конструкција.

Тимот на Мембранинг во целина ги следеше барањата на инвеститорот и со тоа целосно ја комплетираше првата мембранска конструкција во Косово

 

Локација: Приштина, Косово
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 300-350 луѓе
Година на изведба: 2015 година

Покриена кружна површина (м2): 640м2
Максимална висина(м): 11м
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 1 конус

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти