Приватна Куќа – Матка
72
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-72,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Приватна Куќа – Матка

Краток опис на проектот

 

Современата архитектура на Приватната куќа – Матка, сама по себе им зададе задача на тимот на Мембранинг да изработи решение за покривање на дворниот простор и базенот, кое целосно ќе биде вклопено во целокупниот дизајн на објектот. Брановидната форма на Мембранска конструкција, која е базирана на принцип на hypar – форми(спуштање на високи и ниски точки до нулто ниво) ги заштитува надворешните простори за настани и базенот од надворешни влијанија, но во исто време овозможува целосна транспарентност на просторот и слободно движење на луѓето.

Просторниот конструктивен систем се состои од челични закосени столбови и челични кабли на кои е затегната мембраната.

Дизајнот на мембранската конструкција на отворениот простор на Приватната куќа – Матка уште еднаш ги потврдува отворените можности на мембранските конструкции.

 

Локација: Скопје, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Кровна конструкција – павиљонски покриени површини.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 500-100 луѓе

Покриена површина (м2): 300м2
Должина (м): 10м (3 Павиљони)
Ширина (м): 10м (3 Павиљони)
Максимална висина(м):
Тип на основна форма: “Hypar” форма, високи и ниски точки до нулто ниво.

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Category
Идејни проекти