Ресторан Латана
259
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-259,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Латана

Краток опис на проектот

 

Тимот на Мембранинг го изработи уникатниот дизајн и ја изведе кровната конусовидна мембрана со три столба за летната тераса на ресторанот “Латана”.
Архитектурата на комплексот на ресторанот “Латана” e конципирана во исто време независно да се случуваат мали и големи настани во двете мембрански конструкции.

Конструкцијата на двојната мембранска конструкција се состои од два централни столбови кои претставуваат просторни челични решетки и периферни решеткасти челични столбови кои се урамнотежени во подолжен правец со просторни решеткасти греди. Централните столбови се урамнотежени со челични кабли-затеги помеѓу самите столбови и на сите четрии краеви на мембранската конструкција.
Конструкцијата на единечната конусна мембранска конструкција е испроектирана и изведена на истиот начин како двојната мембранска конструкција.

Тимот на Мембранинг со проектирањето и изведбата на мембранската конструкција на ресторанот “Латана” ja изведи најголемата мембранска конструкција во Македонија од 1250м2, со што уште еднаш ги потврди можностите на мембранските конструкции како дел од современата архитектура во светот

 

Локација: Скопје, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 700-800 луѓе
Година на изведба: 2017 година

Покриена површина (м2): 750m2
Должина (м): 35.00м
Ширина (м): 21,65м
Максимална висина(м): 15м
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 2 конуси

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти