Ресторан Ваго
258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-258,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Ваго

Краток опис на проектот

Тимот на Мембранинг, изработи нова модификација на двојна конусна мембранска конструкција на летниот ресторан “Ваго” во Штип. Со архитектурата на двојната конусната форма се обезбедува заштита од надворечни влијанија, сонце, ветер, снег, заштита од UV  зрачење, а овозможена е и природна вентилација со покривната капа што значи дека целосно е обезбедена функцијата на објектот за експлоатацијата.

Конструкцијата на просторниот модел се состои од два централни столбови, просторни челични решетки кои заедно со периферните челични столбови,урамнотежени со челичните кабли-затеги, на две страни и фиксирањето на мембраната на постоечките објекти на останатите контури ја оформуваат конусната форма на мембранската конструкција.

Тимот на Мембранинг со целосниот проект за кровната мембранска конструкција за ресторанот Ваго во Штип, уште еднаш ги презентираше можностите на мембранските конструкции.

 

Локација: Гостивар, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Целосно покриена конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 300-350 луѓе
Година на изведба: 2016 година

Покриена површина (м2): 630м2
Должина (м): 31.30м
Ширина (м): 20.20м
Максимална висина(м): 13.67м
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 2 конуси

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Date
Category
Изведени проекти