Ресторан Кај Перо
64
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-64,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ресторан Кај Перо

Краток опис на проектот

 

Идејното решение на мембранската конструкција за ресторанот “Кај Перо” се базира на покривањето на малата површина од 48м2 и постигнувањето на целосна функционалност во внатрешниот дел на летната тераса.
Конструкцијата е базирана на еден централен столб и странични крути столбови кои ја оформуваат конусната форма на покривната мембрана.
Предизвикот за тимот на Мембранинг беше уште поголем да се изработи “mini conical” мембрана и во исто време да ги задоволи функционалните и естетските барања на инвеститорот.

 

Локација: Скопје, Македонија
Функција на објектот: Угостителски објект
Степен на затвореност: Кровна покривна конструкција.
Климатска зона: Студени зими и жешки лета
Заштита од временски влијанија: сонце, дожд, снег и ветер
Kaпацитет: 40 луѓе

Покриена површина (м2): 48м2
Должина (м):
Ширина (м):
Максимална висина(м):
Тип на основна форма: Конусна форма(Conical form), 1 конус

Материјал: Мембрана
Тип: Sattler
Тип на мембрана: Polyester fabric, двојнопокривање со PVC и PVDF завршен премаз
Тежина(гр/м2): 900 гр/м2

Category
Идејни проекти